Bzzzonder wordt b(l)ij van Vanity

Vanity…

…is begonnen als stagiaire en heeft de korf nooit meer verlaten. Nu vertoeft ze vier dagen per week bij haar peuters en vindt ze Bzzzonder voelen als een warm bad.

Wat maakt het werken bij Bzzzonder voor jou bijzonder?

Er wordt vaak gevraagd hoe het met me gaat en er is een goede begeleiding. En als er wat is, kun je altijd om hulp vragen. Hier werken is gewoon heel gezellig. Mijn beste vriendin werkt zelfs hier. Maar we werken ook hard hoor!

En als een kind wat meer zorg of aandacht nodig heeft?

Ik sta vier dagen op de groep en ik geef een dag in de week één op één begeleiding aan een jongetje met autisme. Ik merk dat hij door deze begeleiding zoveel groeit. Waar hij eerst op de groep alleen maar puzzelstukjes op elkaar stapelde, maakt hij nu de puzzel zelf en kan hij dat zelfs ondersteboven. Heel leuk om te zien. Dat we daar als medewerkers zo’n grote rol in mogen spelen, vind ik echt heel leuk!

Waarom is jouw locatie zo Bzzzonder?

Ik werk bij Bzzzonder Hart van Vathorst, waar ook twee zorginstellingen in zitten. Daar wonen demente ouderen, waar we ook zo af en toe dingen mee doen. Het is zo leuk om ze samen bezig te zien. Als we gaan zingen, dan merk je dat alle ouderen en de kinderen alle liedjes kennen en daardoor wordt het een mooi geheel. Zo mooi om te zien!

Kun je je binnen Bzzzonder nog verder ontwikkelen?

Via de Bzzzonder Academie krijg je workshops aangeboden. Laatst heb ik ‘Geef me de vijf!’ gevolgd om te leren omgaan met kinderen met autisme. En door te begrijpen lukt het me er beter mee om te gaan. Eigenlijk fijn om te weten voor alle kinderen. En ik heb ook de workshop ‘Omgaan met agressief gedrag’ gevolgd. Dat speelt bij mijn kinderen iets minder, natuurlijk schoppen en slaan ze weleens en nu kan ik op een hele rustige manier uitleggen dat het niet oké is. Ik leer gewoon echt heel erg veel!

Klinkt als een leuke maar ook drukke job! Is er ook ruimte voor een beetje ontspanning?

Ja, we hebben het echt heel gezellig met elkaar. Even koffie drinken, bij elkaar naar binnen lopen, we helpen elkaar. Ik heb zelf een bloedziekte en er wordt vaak gezegd dat ik even rustig aan moet doen en een theetje moet drinken. Als het even niet gaat is het ook gewoon goed. Je valt echt in een warm bad en het is zo’n huiselijke, fijne sfeer. Ik vond Bzzzonderfestival wel heel erg leuk. Eerst gewoon heel veel kennis opdoen. Later ging de muziek aan en gingen alle collega’s keihard feesten. Echt heel leuk! Die dag zal me altijd bijblijven.

Spreekt Vanity’s verhaal je aan en ben je benieuwd of we momenteel een vacature hebben die jou op het lijf geschreven is? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina. Wie weet tot snel!